VR utbildning

Sätt på headsetet och släck bränder säkert! Du behövs varken eld eller släckmedel för att öva brandsläckning. 

vr utrustning gk safety

Praktisk släckning i VR

Vi genomför alla våra praktiska släckövningar  med hjälp av VR. Detta för att träna våra elever i olika situationer på ett säkert sätt. 

Utvecklad av proffs

Vår VR-utrustning är framtagen av Nordens ledande XR-företag Bublar Group / Vobling. 

Många fördelar och möjligheter

Förutom att vara helt säker så har VR-träning fördelen att vara mer kostnadseffektiv, hållbar för miljön och skalbar, samtidigt som den erbjuder en bättre inlärningsupplevelse än traditionella träningsmetoder. Här skapas oändliga möjligheter genom användarspecifika sammanhang, anpassade användargränssnitt och skräddarsydda scenarier.

Realistisk träning med VR

Med VR Fire Trainer kan du lära dig hur du använder en riktig brandsläckare samtidigt som du övar på att släcka bränder i virtuell verklighet. Brandsläckaren fungerar precis som i verkligheten, du måste dra ur säkerhetssprinten och trycka in handtaget för att tömma VR på släckmedlet. Brandsläckaren ansluts till ditt headset och två kontroller som spårar dess position, så att du kan se den i VR under ditt träningspass.

Realistisk träning med VR

VR Fire Trainer simulerar realistiskt processen och effekterna av olika typer av bränder, rök och släckningsmedel. Allt handlar om en exakt virtuell träningsupplevelse.